Lounaskokous 2/2018

"State of the Nordic Region"

Kevään toinen lounaskokous järjestetään 23. huhtikuuta 2018 kello 12.00 Café Esplanadissa (kellarikerroksessa). Osoite on Pohjoinen Esplanadi 37, Helsinki.

 

Lounaskokouksen teemana on Nordregion maaliskuussa julkaistu pohjoismaiden eri alueita käsittelevä raportti ”State of the Nordic Region”. Raportti tarjoaa kokonaiskatsauksen Pohjoismaiden kehitykseen monilla sektoreilla kuten talous, väestönkehitys ja koulutus.

 

Raportissa yhteensä 74 pohjoismaista aluetta on asetettu järjestykseen elinvoimaisuuden ja voimavarojen mukaan. Verrattuna muihin Pohjoismaihin Suomi ei monien muuttujien suhteen suoriudu kovin hyvin: vain kaksi suomalaista aluetta on kärjen tuntumassa. Sen sijaan kolmeatoista alinta paikkaa pitävät alueet sijaitsevat Suomessa.

 

Mistä raportin tulokset kertovat ja miten niihin voidaan vaikuttaa? Onko hallinnollisin toimin mahdollista vaikuttaa kehitykseen siten, että Suomi jatkossa sijoittuisi paremmin? Mikä on hallinnon mahdollisuus vaikuttaa lyhyellä aikajänteellä väestönkehitykseen, talouteen, infrastruktuuriin ja investointeihin?  

 

Lounastilaisuudessa raportin tuloksia ja niiden suhdetta julkisen hallinnon ratkaisuihin avaa Julien Grunfelder, Head of GIS department/Nordregio, (ruotsiksi).

Grunfelderin alustus löytyy TÄSTÄ.

Kokouksessa on tarjolla lounas.

 

Ilmoittaudu lounaskokoukseen täyttämällä alla oleva lomake 19. huhtikuuta 2018 kello 12.00 mennessä.

 

HUOM! Paikkoja on rajoitetusti!

 

Tervetuloa mukaan!

 

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ajankohta

23.4.2018 12:00 – 23.4.2018 14:00

Kaupunki

Helsinki

Paikka

Café Esplanad

Tapahtumaluokka

Lounaskokous