Tutkimusapuraha yhden vuoden päätoimiseen tutkimustyöhön

VUODEN 2022 ISON TUTKIMUSAPURAHAN HAKU ON NYT AVOIN JA PÄÄTTYY 15.10.2022 KLO 16.00.

Vuonna 2018 NAF täytti 100 vuotta ja vuonna 2022 yhdistyksen Suomen osasto täyttää 100 vuotta. Tämän NAF:in juhlakauden (2018-2022) kunniaksi yhdistyksen Suomen osasto jakaa tutkimusapurahan yhden vuoden päätoimiseen tutkimustyöhön. Apuraha voidaan myöntää oikeus- ja yhteiskuntatieteiden tai muun julkishallintoon liittyvän tieteenalan opiskelijoille ja tutkijoille ensisijaisesti väitöskirjaan tähtäävään tai post-doc tutkimukseen liittyvään työhön. Hakijana voi olla myös tutkimusryhmä.
 

Apuraha myönnetään pohjoismaisia hallinto- tai oikeusjärjestelmiä koskevan tutkimustyön tekemiseen. Erityisen kiinnostunut yhdistys on tutkimuksista, jotka liittyvät pohjoismaisen hallinnon kehittämiseen ja joissa pohditaan pohjoismaisen hallinnon tulevaisuuden menestystekijöitä myös suomalaisesta näkökulmasta. Tutkimusapurahan suuruus on 24 000 euroa.
 

Hakuaika alkaa 15.09.2022. Tutkimusapurahaa haetaan täyttämällä NAF:in Suomen osaston verkkosivuilla (ks. alla) oleva elektroninen hakemuslomake. Hakemukseen tulee liittää vapaamuotoinen hakemus (max 1 sivu), tutkimussuunnitelma (max 2 sivua), ansioluettelo ja talousarvio. Hakemuksen voi tehdä suomeksi tai ruotsiksi. Hakemuslomake tulee lähettää verkkosivujen kautta viimeistään lauantaina 15.10.2022 klo 16.00, jonka jälkeen lomake sulkeutuu. HUOM! Hakemus on lähetettävä sähköisen hakulomakkeen kautta. Emme vastaanota hakemuksia muulla tavoin (esim. postitse).


Kun hakemus on vastaanotettu, saat vastaanottokuittauksen sekä kopion hakemuksestasi hakemuksessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. HUOM! Täyttämäsi tiedot eivät tallennu lomakkeeseen.


Hakijalle ilmoitetaan apurahapäätöksestä henkilökohtaisesti marraskuussa 2022.

 

Tutkimusapurahan saajan on toimitettava yhdistyksen hallitukselle kirjallinen selvitys apurahan käytöstä viimeistään vuoden sisällä apurahan myöntämisestä.

 

Apurahansaajan tulee hankkia lakisääteinen eläke- ja vakuutusturva Melasta. Apurahansaajan tulee varata apurahastaan noin 15 % vakuutusmaksuihin ja huolehtia itse vakuutusten ottamisesta ja maksamisesta. Yhdistys ilmoittaa apurahan myöntämisestä Melalle ja verohallintoon sekä julkaisee tiedon verkkosivullaan.

 

Lisätietoja eläke- ja vakuutusturvasta www.mela.fi ja apurahan verotuksesta www.vero.fi.

 

 

Täytä vuoden päätoimisen tutkimusapurahan hakulomake tästä.