Tutkimusapuraha yhden vuoden päätoimiseen tutkimustyöhön

VUODEN 2020 ISON TUTKIMUSAPURAHAN HAKUAIKA ALKOI 7.10.2020, JA PÄÄTTYI 17.11.2020 KLO 16.00. VUODEN 2021 ISON TUTKIMUSAPURAHAN HAKUAIKA ON SYYS-LOKAKUUSSA 2021.

Pohjoismaiden hallinnollinen liitto (Nordiska administrativa förbundet, NAF) on vuonna 1918 perustettu monitieteellinen yhdistys, joka kokoaa niin valtion, kuntien kuin kansainvälisestä hallinnostakin kiinnostuneet edistämään pohjoismaista yhteistyötä ja hallinnollisten kysymysten tuntemusta Pohjoismaissa. Yhdistys tunnetaan myös hallinnon tutkimuksen tukijana ja julkaisijana. 
 

Vuonna 2018 NAF täytti 100 vuotta ja vuonna 2022 yhdistyksen Suomen osasto täyttää 100 vuotta. Tämän NAF:in juhlakauden (2018-2022) kunniaksi yhdistyksen Suomen osasto jakaa tutkimusapurahan yhden vuoden päätoimiseen tutkimustyöhön. Apuraha voidaan myöntää oikeus- ja yhteiskuntatieteiden tai muun julkishallintoon liittyvän tieteenalan opiskelijoille ja tutkijoille ensisijaisesti väitöskirjaan tähtäävään tai post-doc tutkimukseen liittyvään työhön. Hakijana voi olla myös tutkimusryhmä.
 

Apuraha myönnetään pohjoismaisia hallinto- tai oikeusjärjestelmiä koskevan tutkimustyön tekemiseen. Erityisen kiinnostunut yhdistys on tutkimuksista, jotka liittyvät pohjoismaisen hallinnon kehittämiseen ja joissa pohditaan pohjoismaisen hallinnon tulevaisuuden menestystekijöitä myös suomalaisesta näkökulmasta. Tutkimusapurahan suuruus on korkeintaan 24 000 euroa.
 

Hakuaika alkaa 7.10.2020. Tutkimusapurahaa haetaan täyttämällä NAF:in Suomen osaston verkkosivuilla (ks. alla) oleva elektroninen hakemuslomake. Hakemukseen tulee liittää vapaamuotoinen hakemus (max 1 sivu), tutkimussuunnitelma (max 2 sivua), ansioluettelo ja talousarvio. Hakemuksen voi tehdä suomeksi tai ruotsiksi. Hakemuslomake tulee lähettää verkkosivujen kautta viimeistään tiistaina 17.11.2020 klo 16.00, jonka jälkeen lomake sulkeutuu. HUOM! Hakemus on lähetettävä sähköisen hakulomakkeen kautta. Emme vastaanota hakemuksia muulla tavoin (esim. postitse).


Kun hakemus on vastaanotettu, saat vastaanottokuittauksen sekä kopion hakemuksestasi hakemuksessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. HUOM! Täyttämäsi tiedot eivät tallennu lomakkeeseen.


Hakijalle ilmoitetaan apurahapäätöksestä henkilökohtaisesti joulukuussa 2020.

 

Tutkimusapurahan saajan on toimitettava yhdistyksen hallitukselle kirjallinen selvitys apurahan käytöstä viimeistään vuoden sisällä apurahan myöntämisestä.

 

Apurahansaajan tulee hankkia lakisääteinen eläke- ja vakuutusturva Melasta. Apurahansaajan tulee varata apurahastaan noin 15 % vakuutusmaksuihin ja huolehtia itse vakuutusten ottamisesta ja maksamisesta. Yhdistys ilmoittaa apurahan myöntämisestä Melalle ja verohallintoon sekä julkaisee tiedon verkkosivullaan.

 

Lisätietoja eläke- ja vakuutusturvasta www.mela.fi ja apurahan verotuksesta www.vero.fi.